nieuwsbredene

Voor je dagelijkse portie vers nieuws uit Bredene.

horenzeggenlogo

Van horen zeggen ...Jef !

Langs deze weg wensen wij Jef, de webmaster van Nieuwsbredene.be een spoedig herstel

Enkele dagen geleden kregen wij het bericht dat onze Jef moest worden opgenomen voor een heelkundige ingreep

Net deze week was er een evaluatie gepland  van de veel gelezen website

Het succes was vooral te danken aan de inzet, de aanpak en enthousiasme van onze webmaster.

Deze week zullen wij onze redactie, iets vroeger dan voorzien, uitbreiden met enkele nieuwe krachten.  

In onze warme gemeente willen wij vooral en voornamelijk dagelijks plaatselijk nieuws brengen met een positieve benadering.

Het aantal volgers bewijst dat dit elke dag meer en meer wordt gesmaakt!

*********
********
*******
******
*****
****
***
**
*

Van horen zeggen... voor de vijfde maal !

Net zoals in 1994, 2000, 2006 en 2012 behaalde de lijst van de burgemeester en schepenen ofte sp.a op 14 oktober 2018 opnieuw de volstrekte meerderheid.

En dit volledig tegen de trend in van de nederwaartse spiraal voor de sp.a. In Vlaanderen.

Niet dus in Bredene !

Schepencollege

Met een verjongde lijst werd zelfs nog meer dan 2 procent vooruitgang geboekt.

Het grote stemmenkanon was evenwel burgemeester Steve Vandenberghe die een score van 3.644 stemmen behaalde.

En zie nog dezelfde avond werd bij de bekendmaking van de uitvoerende mandaten een nieuwe verjonging aangekondigd door de zichzelf opvolgende burgemeester.

Erwin Feys blijft 1ste schepen maar binnen uiterlijk na vijf jaar volgt Kelly Spillier hem op.

Ondertussen wordt zij de nieuwe voorzitter van de gemeenteraad.

Later wordt deze functie overgenomen door Jef Castelein.

Jacques Deroo wordt geen schepen meer maar blijft zetelen in de gemeenteraad en wordt de nieuwe voorzitter van het AGB.

Alain Lyneel, komt in het schepencollege met o.m. de bevoegdheid openbare werken.

Kristien Vanmullem wordt opnieuw schepen en dit voor drie jaar.

Daarna zal Daisy Hoste het schepenmandaat opnemen.

Jens Vanhooren ziet, op zijn vraag, de eerste drie jaar zelf af van een schepenambt en geeft in afwachting de schepensjerp door aan Eddy Gryson, de schepen van Financiën.

Hij blijft ondertussen wel in de gemeenteraad.

De samenwerking met de CD&V wordt verlengd. Kristof Vermeire sluit hierdoor als schepen aan bij de meerderheidsploeg.

De oppositie zal in Bredene bestaan uit 3 leden van N-VA, 1 Open-VLD-er, 3 VB-ers en 1 verkozene voor Groen.

De meerderheid wordt gevormd door 15 sp.a-ers en verkozenen van CD&V.

Op 2 januari gaat de nieuwe gemeenteraad van start !

*********
********
*******
******
*****
****
***
**
*

Van horen zeggen...El Paraje!

Begin 2012 vestigde Brenda Bussche zich met haar man Filip en de kinderen Moïra en Roisin in Bérchules in Spanje.

In de Alpujarras in de Sierra Nevada.

Paraje1 2
(klik op foto om te vergroten)

Ze namen er een bed en breakfast over, gelegen op een terrein van 20 ha op 1400 meter hoogte.  Beroepshalve was Brenda directeur van de West Vlaamse Provinciale Dienst van het Agentschap Natuur en Bos.  Vanuit deze functie hadden wij contact voor o.m. het Paelsteenveld in Bredene.  Een vriendelijk, sociaal ingestelde dame die vol enthousiasme door het leven ging.

Toen beloofden wij haar om als het paste, haar te bezoeken in de Casa Rural El Paraje in Bérchules, zo'n 2,5 uur rijden met de wagen van Malaga.  En zo gebeurde het na 6 jaar.  Eindelijk!  Op die mooie en heerlijke plek heeft ze veel liefde en leed gedeeld. Eerst kwam er een zoontje bij, namelijk Léon.   Maar in 2015 werd Filip ernstig ziek en overleed er.

Ons bezoek aan El Paraje was een blij weerzien met Brenda.  Ons respect, dat wij reeds hadden voor haar, is nog toegenomen.  Wat een doorzetting, wat een werklust en positieve ingesteldheid.

Paraje1
(klik op foto om te vergroten)

Aan Brenda, Juan en de kinderen onze dank voor de verrijkende dagen.  Het was de moeite en wij hebben met volle teugen genoten van de gastvrijheid.  Een aanrader!  Wie meer wil weten kan een kijkje nemen op www.elparaje.com 

*********
********
*******
******
*****
****
***
**
*

Visie Gemeenteraadsvoorzitter Kelly Spillier

gemeenteraad Bredene 311

Kersvers gemeenteraadsvoorzitter Kelly gaf tijdens haar openingsspeech op de installatievergadering van de gemeenteraad kort haar visie mee voor de raadsleden en Bredenaars.

Haar duidelijk engagement voor de komende legislatuur zal er in bestaan om ten dienste te staan en aanspreekpunt zijn voor alle Bredenaars.

We geven hieronder integraal haar speech mee:

gemeenteraad Bredene 100

Beste ere-burgemeerster, burgemeester, schepenen, raadsleden, directeur, familie, vrienden en sympathisanten,

Traditioneel starten we aan het nieuwe jaar met heel wat goede voornemens. Echter weten we al langer dan vandaag dat we deze al heel snel achterwege laten. Hoewel er niets mooiers is in deze periode, waar liefde en verdraagzaamheid voor elkaar overheersen.

In tijden waar polarisering meer en meer de kop opsteken moeten we meer dan ooit inzetten op samenwerking en dit over alle partijgrenzen heen. Met deze duidelijke boodschap wens ik het nieuwe jaar te starten en iedereen te betrekken in de uitwerking van een beleid waar respect, rechtvaardigheid maar vooral samenwerken de basis vormen.

We hebben allemaal een duidelijk mandaat gekregen van de kiezer. Een mandaat die ons de mogelijkheid geeft om te tonen waar we voor staan en om onze handen uit de mouwen te steken… maar ik zie dit vooral als een engagement om te dienste van de Bredenaar werkelijk het beste van ons zelf te geven!! Dit moet onze missie zijn. Niet uit eigen belang, maar waar jong of oud, man of vrouw, hond of kat, toerist of Bredenaar centraal staan.

gemeenteraad Bredene 096

Er zijn de voorbije legislaturen heel wat mooie zaken gerealiseerd. De uitdagingen die ons te wachten staan zijn groot … maar laat ons dit vooral bekijken als mooie opportuniteiten. Zoals de samensmelting van de gemeente- en ocmw-raad, die voor een andere werking zullen zorgen tijdens de gemeenteraden. De verdere uitbouw van de commissie Woonzorgcentrum Jacky Maes en de opstart van de commissie Nieuw Zwembad, waar ik over beide de leiding zal hebben, zijn maar enkele uitdagingen die we deze legislatuur SAMEN tot een goed einde moeten brengen. Door te luisteren naar elkaar met wederzijds respect.

Op deze speciale eerste gemeenteraad wens ik alle nieuwe gemeenteraadsleden te verwelkomen en hen heel veel succes toe te wensen. Ook wil ik van de gelegenheid gebruik maken om de raadsleden die niet meer werden verkozen of zich geen kandidaat meer hebben gesteld ... te bedanken voor hun jarenlange inzet om van Bredene samen een WARM Bredene te maken.

Zelf kreeg ik de rol van gemeenteraadsvoorzitter toegewezen. Een rol die ik met volle overgave zal opnemen, waarin ik de gemeenteraden in goede banen zal leiden en waarbij ik over alle partijen en ideologieën heen, in eerste instantie zal luisteren, om van daaruit samen te werken naar het beste voor Bredene.

Tot slot wens ik mijn voorgangster Liesbeth Metsu te danken en zal ik de uitdaging aangaan en proberen de hamer niet te gebruiken, maar constructief in dialoog te gaan.

Ik kijk alvast uit naar de samenwerking die we tegemoet gaan, want als we het dan toch over goede voornemens hadden, laat dit een gezamenlijk goed voornemen zijn voor de volgende zes jaar dat wel kans maakt op slagen …
Zet jullie in, stel vragen, doe voorstellen en maak de Bredenaars trots!

En nu allen SAMEN aan het werk … voor een nog warmer Bredene!

#SAMENvoorwarmBredene

bono3
Bredenaars onthalen, nieuws brengen en ontspanning bieden
 

Weersverwachting
Bredene
Meer weer in Bredene

 

Bekijk alle albums in de rubriek <<fotoreportages>>