Inbreker opgepakt 

Ostendialaan

De politie van Bredene/De Haan heeft in de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 november 2019 een inbreker opgepakt.

Iets voor vier uur werd de politie opgeroepen voor een verdachte toestand aan de Ostendialaan te Bredene.

De politie begaf zich onmiddellijk ter plaatse en trof een verdacht persoon aan in het ondergrondse garagecomplex van de appartementen aan de zogenoemde Kop van ’t Sas.

De man was volledig in het donker gekleed, droeg schoenovertrekken en handschoenen en had een fiets, een volgeladen rugzak en een soort reiskoffer bij. Bij nader onderzoek bleek de fiets enkele dagen geleden gestolen, ook al in een ondergrondse garagebox.

De rugzak en koffer waar volgestouwd met allerlei goederen die gestolen waren uit bergruimtes en garageboxen, waaronder een twintigtal flessen wijn, kledij en computermateriaal. Er werd ook inbrekersmateriaal bij hem aangetroffen.

De man werd gearresteerd. Het gaat om een 38-jarige Oostendenaar die geen onbekende is voor politie en gerecht. De man stond onder probatievoorwaarden.

Hij werd gisteravond voorgeleid bij de onderzoeksrechter te Brugge en aangehouden. Er zal verder onderzocht worden of de man voor andere feiten in aanmerking komt.

De politie wenst hierbij de alerte persoon die hen van de verdachte toestand op de hoogte bracht te feliciteren.

Dit toont nogmaals aan hoe belangrijk het kan zijn onmiddellijk de 101 te bellen als men verdachte handelingen opmerkt. We juichen dit ten zeerste toe.

Zie je iets verdacht? Niet twijfelen, onmiddellijk 101 bellen.‼️

Bron: Lokale Politie Bredene/De Haan