nieuwsbredene

Voor je dagelijkse portie vers nieuws uit Bredene.

Bredene vangt vluchtelingen op tot ten allerlaatste 20/02/2020 (verklaring burgemeester)

Horizon

Op woensdag 27 november werden de uitbaters van Horizon VZW en het gemeentebestuur op de hoogte gebracht door de federale overheid dat Fedasil vanaf dinsdag 3 december eerstkomend tot ten laatste 10 februari 2020 maximaal 300 asielzoekers zal opvangen in het centrum van Horizon VZW in de Kapelstraat te Bredene.

Het gemeentebestuur van Bredene heeft op dat vlak de nodige ervaring. In 2015 werden meer dan 250 vluchtelingen in Horizon gehuisvest en dit voor een periode van ruim 5 maanden. Er werden toen geen overlasten en/of criminaliteiten vastgesteld.

Net als in 2015 meldden tientallen Bredenaars zich intussen als vrijwilliger aan om deze nieuwe uitdaging te ondersteunen en tot een goed einde te helpen brengen.

Direct na de bijeenkomst met Fedasil van deze morgen ( vrijdag 29 november ) werden de omwonenden op de hoogte gebracht via meer dan 3000 gebuste bewonersbrieven in de wijk Maria - Duyne.

Ook via de website van Bredene en de andere digitale media werden/ worden de inwoners ruim geïnformeerd. Er zullen voor de inwoners ook nog infovergaderingen ter plaatse worden georganiseerd.

Indien bij de inwoners vragen zijn over deze tijdelijke opvang, kunnen ze terecht op het informatiepunt dat wordt georganiseerd door het gemeentebestuur : 0490/64 93 78.

Met dezelfde aanpak van 2015 zullen wij ook dit project tot een goed en probleemloos einde brengen.

Bedankt voor het vertrouwen en begrip.

Steve Vandenberghe
Uw burgemeester

 

bono3
Bredenaars onthalen, nieuws brengen en ontspanning bieden
 

Weersverwachting
Bredene
Meer weer in Bredene

 

Bekijk alle albums in de rubriek <<fotoreportages>>