nieuwsbredene

Voor je dagelijkse portie vers nieuws uit Bredene.

Werken Kapelstraat starten op 2 december 

Kapelstraat

Wat later dan oorspronkelijk gepland, maar de eigenlijke wegenwerken in de Kapelstraat zullen op 2 december a.s. starten.

De werken omvatten een heraanleg en asverschuiving van het wegdek, fiets- en wandelpad én de vernieuwing van de parking Shopping Duinen.

Reeds op 11 september werd de Kapelstraat voor een periode van 1 maand afgesloten voor het verkeer. De Watergroep vernieuwde in deze periode in de zone ondertussen de waterleiding.

Deze werken, waarvan ons gemeentebestuur pas eind augustus op de hoogte werd gebracht, zijn ondertussen voltooid.

Deze laattijdige planning van de werken aan de waterleiding hebben de fasering van de eigenlijke wegenwerken echter danig in de war gestuurd. Ondertussen werd de Kapelstraat opnieuw opengesteld voor het verkeer.

Alles voltooid voor het paasverlof

Op voorstel van de aannemer wordt de uitvoeringstermijn van zowel fase 1 (heraanleg en asverschuiving Kapelstraat) en fase 2 (heraanleg parking Shopping Duinen) ingekort.

Dit zorgt ervoor dat de eigenlijke wegenwerken pas op 2 december zullen starten. Vanaf die datum gaat de Kapelstraat opnieuw dicht voor alle verkeer. LET WEL: de aannemer zal de oorspronkelijke deadline behouden.

Dit betekent dat werken van fase 1 en 2 dienen voltooid te zijn voor het paasverlof 2020. Na het paasverlof wordt dan de nieuwe afrit van de Koninklijke Baan aangelegd.

Handelzaken blijven bereikbaar

De handelszaken in de zone waar wordt gewerkt blijven bereikbaar! Het voetpad voor de deur van deze handelszaken blijft zo lang als mogelijk behouden. Het gemeentebestuur zorgde ook voor extra parkeermogelijkheden op het Duinenplein.

Tijdelijke afrit!

Wie parking Shopping Duinen wil bereiken zal vanaf 2 december a.s. kunnen gebruik maken van een tijdelijke afrit van de Koninklijke Baan. De uitrit van de parking blijft in de Kapelstraat.

Meer info: Technische dienst administratie - 059 33 91 91 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

bono3
Bredenaars onthalen, nieuws brengen en ontspanning bieden
 

Weersverwachting
Bredene
Meer weer in Bredene

 

Bekijk alle albums in de rubriek <<fotoreportages>>